Sekojot šai receptei soli pa solim, buljons izrādās ļoti smaržīgs un garšīgs.
Vistas buljons ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti noderīgs produkts. Tas sasildīs aukstā ziemas dienā un piesātinās organismu. No pirmā acu uzmetiena var šķist, ka nav nekā vienkāršāka par šādas zupas vārīšanu, taču ir daži noslēpumi, kas jāzina, lai tā būtu vēl garšīgāka.
Sastāvdaļas:
Vistas kājas – 1 kg
Ūdens – 2 litri
Sīpols – 1
Burkāns – 1
Lauru lapa – 2-3
Melnie pipari zirņi – 6
Smaržīgie pipari – 6
Ķiploki – 2 daiviņas
Rozmarīns – 1 zariņš
Sāls – pēc garšas
Loki
Pētersīļi
Pagatavošana:
Vistas gaļu aplej ar ūdeni un uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Kad ūdens uzvārīsies, uz tā virsmas parādīsies putas – noņemiet tās ar karoti. Tagad pagaidiet apmēram 5 minūtes un atkal noņemiet putas. Apklājiet buljonu ar vāku un vāriet vēl 20 minūtes.
Lasi vēl: Apple skaidro, vai var gulēt blakus viedtālrunim, ja tas ir pievienots pie lādētāja
Pievienojiet veselu sīpolu katlā ar buljonu. Pievienojiet arī sagrieztu burkānu, rozmarīnu, garšvielas un lauru lapu. Apklājiet ar vāku un uz lēnas uguns vāriet apmēram 30-40 minūtes.
Pirms pasniegšanas ēdienu dekorē ar cieti vārītu vistas vai paipalu olu, kas iepriekš pārgriezta uz pusēm, smalki sagrieztiem lokiem vai pētersīļiem un, protams, pievieno vārītu vistu.